Nova izolacija z naravnim vezivom za notranje aplikacije

Uvedba nove tehnologije bio-obnovljivih veziv, ki so zamenjala fenol formaldehidna veziva, tako v izdelke iz steklene volne, kot tudi v večino izdelkov iz kamene volne podjetja Knauf Insulation, je zgodovinski trenutek, saj uporabnikom prinaša še več narave v njihove domove, kar dviguje kakovost bivanja ne glede na tip stavbe.

Beri dalje

Izoliraj hišo!

Fasada že od daleč kaže značaj stavbe. Njena poglavitna naloga je, da varuje pred vremenskimi vplivi, hrupom, z ustrezno toplotno izolacijo ponuja udobno bivalno udobje s prihranki pri energiji ter nenazadnje objektu daje estetski videz. Fasada pogosto predstavlja največjo površino ovoja stavbe zato je razumljivo, da so največje toplotne izgube v stavbah prav preko fasade (pri hišah le-te statistično predstavljajo 35-40% vseh toplotnih izgub).

Beri dalje

Kako preprečiti hrup iz stanovanj v sosednjih nadstropjih

Hrup je neželeni zvok, ki nas moti. Vemo da je hrup iz sosednjih stanovanj, še posebej če prihaja z etaže nad nami ali pod nami, zelo moteč. Moti lahko naše dnevne aktivnosti, koncentracijo ali zasebnost. Pri večjih izpostavljenostih pa hrup dokazano lahko škoduje našemu psihičnemu in fizičnemu zdravju (pomanjkanje spanca, različne stopnje stresa, glavoboli, slabo počutje, …). Kljub temu pa je na žalost prisoten v mnogih obstoječih stavbah, saj se žal kot svetovalci na področju zvočnih in toplotno-izolacijskih rešitev v gradbeništvu prepogosto srečujemo s problemi velikega hrupa v večstanovanjskih stavbah.

Beri dalje