Nova izolacija z naravnim vezivom za notranje aplikacije

Uvedba nove tehnologije bio-obnovljivih veziv, ki so zamenjala fenol formaldehidna veziva, tako v izdelke iz steklene volne, kot tudi v večino izdelkov iz kamene volne podjetja Knauf Insulation, je zgodovinski trenutek, saj uporabnikom prinaša še več narave v njihove domove, kar dviguje kakovost bivanja ne glede na tip stavbe.

Investicija v razvoj in tehnologijo na tem področju so izjemno visoke, vendar pa s tem podjetje izpolnjuje svojo osnovo zavezo trajnostnega razvoja in dokazuje svojo pionirsko vlogo na področju vzpodbujanja trajnostne in energetsko učinkovite gradnje.

Kaj ECOSE® Technology pomeni za uporabnike izolacij:

  • Izjemne uporabne lastnosti

Mineralna volna, izdelana po postopku ECOSE, prinaša izjemne koristi v smislu vsestranske učinkovitosti. Je visoko toplotno izolativna, za področje požarne varnosti dosega najboljši razred negorljivosti A1, ima izjemne zmožnosti absorpcije hrupa in dušenja udarnega zvoka, mednarodni inštitut Eurofins pa jo je nagradil z zlatim certifikatom za kakovost zraka v zaprtih prostorih.

  • Kakovost zraka v zaprtih prostorih

Mineralno volno, izdelano po postopku ECOSE, je inštitut Eurofins po kriteriju kakovosti zraka v zaprtih prostorih zaprtih prostorih certificiralo kot „izjemen material“ in mu v skladu s certifikacijskim postopkom dodelili Certifikat Indoor Air Comfort Gold. Glede na to, da ljudje 90 % svojega časa preživimo v zaprtih prostorih, je to izjemnega pomena. Mineralna volna Knauf Insulation, izdelana po postopku ECOSE, je prav tako skladna s prostovoljnimi certifikacijskimi shemami za kakovost zraka v zaprtih prostorih, kot je nemški certifikat Blue Angel in finski M1.

  • Pogoji za delo

Materiali ECOSE so primernejši za delo, saj so prijetni na otip, lažji za uporabo in rezanje ter se manj prašijo.

  • Okoljske koristi

Mineralna volna, izdelana s pomočjo tehnologije ECOSE, ne vsebuje nobenega dodanega formaldehida, akrilnih ali umetnih barvil, od 60 – 80 % njenih sestavin pa je narejenih iz hitro obnovljivih ali recikliranih materialov. Tako stekleno kot tudi kameno volno v kvaliteti ECOSE boste prepoznali po nekoliko bolj rjavi barvi.

Kje vse lahko uporabite izolacijske proizvode izdelane po tehnologiji ECOSE?

Poševne strehe

Pri izolaciji poševnih streh lahko izbirate med sistemskimi rešitvami z izolacijo iz kamene (plošče) ali steklene volne (role). Sistem tvorijo še sekundarna folija Homeseal LDS na zunanji strani ter parna zapora ali ovira (Homeseal LDS) na notranji strani izolacije ter njima pripadajoči lepilni in tesnilni materiali. Obe rešitvi sta kakovostno gledano zelo primerljivi, bodite pa pozorni na kakovost izvedbe v smislu zrakotesnosti.

Predelne stene

Tudi za akustične rešitve v predelnih stenah lahko uporabite izolacijo iz kamene ali steklene volne, v odvisnosti od potreb in akustično izolacijskih zahtev. Pri izjemno visokih zahtevah priporočamo kameno volno višjih gostot (npr. Natur Board Ventacousto), medtem ko so vse ostale rešitve primerne za standardne zvočno izolativne zahteve.

Prezračevane fasade

Odslej so v kvaliteti ECOSE na voljo tudi vsi izolacijski materiali namenjeni prezračevanim fasadam tako na klasičnih kot tudi skeletnih konstrukcijah.

Tlaki

Tudi izolacijski materiali za izolacijo udarnega zvoka pri talnih konstrukcijah, tako pri klasičnih tlakih kot tudi pri tlakih s talnim gretjem, so na voljo v novi ECOSE kvaliteti.

Tehnične izolacije

Za nekoliko bolj specifične potrebe kot so izolacija cevi, cevovodov, industrijskih in strojnih postrojenj pa prav tako nudimo izdelke v kvaliteti ECOSE.

Za več informacij o izolacijskih rešitvah lahko kontaktirate strokovnjake podjetja Knauf Insulation na tel: 04 5114 105 ali na e-naslov: svetovanje@knaufinsulation.com.

 

Komentarji za to objavo so zaprti.