Izolacija poševnih streh

Danes smo priča klimatskim pojavom, ki kažejo očitne spremembe našega podnebja. Ker so emisije toplogrednih plinov eden od povzročiteljev teh sprememb, mora cilj družbe postati zmanjšanje emisij. Tu vidimo poslanstvo družbe Knauf Insulation, saj lahko z izolacijskimi rešitvami pomembno povečamo energetsko učinkovitost in posledično zmanjšamo rabo energije, potrebne za ogrevanje ali hlajenje objektov.

Izolacija ravnih streh

Ravne strehe so v sodobni arhitekturi postale nepogrešljive. Zlasti to velja za večje proizvodno poslovne objekte in skladišča, trendi pa jih vse bolj vključujejo tudi na individualne objekte. Prav tako kot izolacija ostalih gradbenih konstrukcij je pomembna tudi izolacija ravnih streh, saj so toplotne izgube skoznje lahko zelo velike. Z vgradnjo izolacijskih materialov KNAUF INSULATION bodo te izgube in s tem poraba energije v objektu bistveno manjše.

Prednosti

Požarna zaščita objekta;
Visoka tlačna trdnost;
Visoka razplastna trdnost;
Visoka dopustna točkovna obremenitev;
Možnost izdelave večjih formatov plošč, ki omogočajo hitrejšo vgradnjo;
Možnost izdelave akustičnih in protipožarnih polnil za trapezno pločevino;
Certificirano na pooblaščenem inštitutu za področje gradbenih izolacij FIW München.

Izolacija predelnih sten

Kolikokrat se vam je že zgodilo, da je začel sosed s pospravljanjem ali prenavljanjem stanovanja ravno v trenutku, ko ste se želeli spočiti. Ali pa vam je glasna glasba preprečila spanec. Neprijeten zvok, ki nastane ob takih dejavnostih, se širi po stenah, talnih konstrukcijah in stropu. Rezultat je bolj ali manj intenzivna jakost zvoka v sosednjih prostorih, torej tam, kjer običajno ni zaželeno. In če je zvok nezaželen, mu rečemo hrup.

Širjenje zvoka lahko omejimo. Zvok v zraku najbolj učinkovito ustavimo s postavitvijo pregrade, stene. Ena izmed enostavnejših in zelo učinkovitih rešitev je postavitev suhomontažne pregradne stene, v katero vgradimo ustrezen izolacijsko-absorpcijski material iz mineralne volne.

Udarni zvok, ki nastaja in se širi po tleh, ustavimo s pravilno izvedbo plavajočih podov, v katere vgradimo ustrezen izolacijski material iz mineralne volne.

Fasadna izolacija

Fasada je obleka vašega doma ali poslovnega objekta. Za objekt izberite najrazličnejše produkte KNAUF INSULATION ter si s tem si zagotovite odlično toplotno, zvočno in požarno izolacijo..

VAS ZANIMA NAŠA PONUDBA?

KONTAKTIRAJTE NAS

Poskrbimo za celoteno izvedbo prenove ali novogradnje vašega objekta. Prepustite delo našim izkušenim mojstrom!


  Hitro in zanesljivo

  Izvedba projektov na ključ

  Preko 20 let izkušenj


NA POVPRAŠEVANJE